CGRU with Fusion, Render not starting

Installation and configuration.
Post Reply
Faust
Posts: 2
Joined: Tue Feb 12, 2019 6:32 pm

CGRU with Fusion, Render not starting

Post by Faust » Tue Feb 12, 2019 6:45 pm

Hi, I'm having some problems setting up CGRU and was wondering if anyone had some advice. I set up my IP and software, then ran the afserver, afwatch, afrender and afstarter files. I can add my fusion comp and see the job in the monitor, but nothing renders, even when I click start.

I also can't see any of my nodes on the network.

Any help is much appreciated

User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 504
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: CGRU with Fusion, Render not starting

Post by timurhai » Wed Feb 13, 2019 11:47 am

Hi.
You should have some render nodes to render.
And solve this problem first.
What OS? CGRU version?
What you did step-by-step?
How have you launched afserver, afrender and afwatch?
Timur Hairulin
CGRU 2.4.0, Ubuntu 18.04 LTS, MS Windows 10 (clients only).

Faust
Posts: 2
Joined: Tue Feb 12, 2019 6:32 pm

Re: CGRU with Fusion, Render not starting

Post by Faust » Wed Feb 13, 2019 9:04 pm

Thanks for the reply!
Here's what I'm working with:
My studio has 10 systems (Windows 10) that we'd also like to have as render nodes for Fusion 9, Blender, and others when unused. All connected to two qnap servers through a 20gb switch.
Here is what I did step by step:

- Download and extract CGRU 2.3.0 to C:\
- Open Keeper, set up software (fusion in this case)
- Set server in keeper (enter IP for my specific machine)
- Create config.json file with
{"cgru_config":{

"af_servername":"my office's server IP",

"":""
}}
- Launch afserver
- Launch afwatch
- Launch render (tried on my workstation and another system)
- Launch afstarter
- Locate my fusion comp, add it to the render

I see the comp appear in the afwatch window, and I see my workstation in the render tab, but nothing renders, even when I click Start.
I do not see the other node when I open afrender on it. I made sure to set the software and the IP on it.

User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 504
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: CGRU with Fusion, Render not starting

Post by timurhai » Thu Feb 14, 2019 9:40 am

Can you should screenshots of afwatch Jobs, Renders and Users tabs and paste task "Log" here?
Timur Hairulin
CGRU 2.4.0, Ubuntu 18.04 LTS, MS Windows 10 (clients only).

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests