Maya 2018 arnold render issue on network

Post Reply
divesh
Posts: 3
Joined: Wed Mar 14, 2018 10:24 am

Maya 2018 arnold render issue on network

Post by divesh » Wed Mar 14, 2018 4:02 pm

Hi All,

We have network render issue on linux for maya 2018 for arnold, the issue we are facing is on afanasy we are getting watermark on rendered files,
Now if we do command line render there is no watermark, the command for the "Render -s 1 -e <filename>, now what we see in the info task of the afanasy is that the command which is passed is "mayarender -s 1 -e <filename>" , and there is the watermark which is there on the render files.
If we copy this command in the terminal maya is showing an error that there is no such command.

Now we edited the afjob.py "cmd = mayarender + cmdextension" to "cmd = Render + cmdextension" but there were no render files getting generated.

it would be of great help if there is any solution to this issue.

additionally this issue is only for maya 2018 but the maya 2016 version with mental ray is rendering fine.

User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 376
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: Maya 2018 arnold render issue on network

Post by timurhai » Thu Mar 15, 2018 10:16 am

Hi.
"mayarender" is just
https://github.com/CGRU/cgru/blob/maste ... mayarender

If you want to test afanasy command in a console, you should, open console, go to cgru root folder and source setup.sh there.
In this case cgru environment will be initialized. Or you can open a console from cgru keeper, it will be with an environment already.

Also you should do this under the same use as afrender runs by, because various users can have different environment and permissions.
Timur Hairulin
CGRU 2.3.0 Debian 9, Ubuntu 18.04LTS, MS Windows 7,10 (client only).

divesh
Posts: 3
Joined: Wed Mar 14, 2018 10:24 am

Re: Maya 2018 arnold render issue on network

Post by divesh » Tue Mar 20, 2018 12:07 pm

Hi timurhai,

Okay the issue is with Maya 2018 arnold, the renders are working on root user in command line, As per my understanding Afanasy is rendering in normal user "render". Is it possible to render afanasy in root user and how do we go about doing it.

Tried adding user "afcmd uadd Root" but it is still rendering it watermark.



Thanks

User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 376
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: Maya 2018 arnold render issue on network

Post by timurhai » Wed Mar 21, 2018 9:50 am

Hi.
Edit "/opt/cgru/afanasy/nonrootuser" file.
Timur Hairulin
CGRU 2.3.0 Debian 9, Ubuntu 18.04LTS, MS Windows 7,10 (client only).

divesh
Posts: 3
Joined: Wed Mar 14, 2018 10:24 am

Re: Maya 2018 arnold render issue on network

Post by divesh » Thu Mar 22, 2018 9:26 am

Thanks for the solution, placed a root text in "/opt/cgru/afanasy/nonrootuser" , it is still not working.
Anyway found a solution from the Autodesk guys, the installation needed user permission on the license.

Thanks for the help.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest