pm error u'defaultArnoldRenderOptions'

Post Reply
igorChopenko
Posts: 7
Joined: Thu Feb 09, 2017 1:48 pm

pm error u'defaultArnoldRenderOptions'

Post by igorChopenko » Thu Feb 09, 2017 3:12 pm

hello, Timur.
we had used your software from 2.0.4 version and made decision to migrate from 2.0.8 to 2.2.0, but now i've got a weird bug/error using internal afanasy maya submitter:
# Error: MayaNodeError: file C:\Program Files\Autodesk\Maya2015\Python\lib\site-packages\pymel\core\general.py line 2069: Maya Node does not exist (or is not unique):: u'defaultArnoldRenderOptions'

it not depends from adding arnold variables through our wrapper, btw that happens even without installed arnold, and the same message appears when i use clean OS variables to launch maya(like from the box, using only keeper => software => maya), and trying submit job to renderfarm.

I looked into %CGRU_LOCATION%\plugins\maya scripts, but I didn't found anything strange - so I hope u can help me,

afanasy 2.2.1 catches the same error(win7x64, maya2015-x64-servicepack 6)

User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 512
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: pm error u'defaultArnoldRenderOptions'

Post by timurhai » Thu Feb 09, 2017 4:04 pm

Hi.
What exact submission type you use? (what item of menu)
2.0.4 version works?

BTW
I am new to forum administration.
Now you can post without approval, can you test it?
Timur Hairulin
CGRU 2.4.0, Ubuntu 18.04 LTS, MS Windows 10 (clients only).

igorChopenko
Posts: 7
Joined: Thu Feb 09, 2017 1:48 pm

Re: pm error u'defaultArnoldRenderOptions'

Post by igorChopenko » Thu Feb 09, 2017 8:54 pm

i can test it tomorrow i guess.
i have an idea, so i check it tomorrow, think it is my bad

igorChopenko
Posts: 7
Joined: Thu Feb 09, 2017 1:48 pm

Re: pm error u'defaultArnoldRenderOptions'

Post by igorChopenko » Fri Feb 10, 2017 11:15 am

it seems like something wrong with my environments. i have recently reinstalled OS
2.2.x
using wrapped maya:
looks like internal python cannot execute render command - os.system(cmd) returns 1
any external app runned using os.sytem(x) always returns 1
just tryin something else:
subprocess.call returns:
- Error: WindowsError: file C:\Program Files\Autodesk\Maya2015\bin\python27.zip\subprocess.py line 896: 2 #
using maya launched from keeper => Afanasy(maya batch) returns that weird pymel exception
- Error: MayaNodeError: file C:\Program Files\Autodesk\Maya2015\Python\lib\site-packages\pymel\core\general.py line 2069:
Maya Node does not exist (or is not unique):: u'defaultArnoldRenderOptions' #
2.0.6:
using maya launched from keeper => Afanasy(maya batch) works good
maya runned from wrapper returns still returns same error launching process using os.system(x)
so i need find my own problem

igorChopenko
Posts: 7
Joined: Thu Feb 09, 2017 1:48 pm

Re: pm error u'defaultArnoldRenderOptions'

Post by igorChopenko » Fri Feb 10, 2017 1:46 pm

Hello again, Timur, i've found my bad )))
while copyin' environments to my applications, some forward slashes in "PATH" were replaced by backward for unknown reason
now it all works fine...

... after adding exception in your "!CGRU_LOCATIONS\plugins\maya\__init__.py" (related to 2.2.x afanasy version)

344: # set output to console
try:
dARO = pm.PyNode('defaultArnoldRenderOptions')
dARO.setAttr("log_to_console", 1)
except pm.MayaNodeError:
pass

User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 512
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: pm error u'defaultArnoldRenderOptions'

Post by timurhai » Fri Feb 10, 2017 3:07 pm

Great!
And it will be awesome if you create a pull request to help others!
Timur Hairulin
CGRU 2.4.0, Ubuntu 18.04 LTS, MS Windows 10 (clients only).

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests