Keeper not starting up

General discussions and questions.
Post Reply
mantissa
Posts: 2
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:44 pm

Keeper not starting up

Post by mantissa »

Hey,

I'm installing the cgru package on my workstation (Linux Mint 18.1) but can't get Keeper to start properly.
It works fine on my other machine and server (all running the same OS).

It tries to start and I get a black icon, and eventually the CGRU icon appears but doesn't respond and eventually just disappears again.
Here's the output it spits out in terminal:

CGRU_VERSION 2.2.1 : '/opt/cgru'
Certificate file "/opt/cgru/utilities/keeper/serverhttps.pem" not found, skipping HTTPS serving.
"sni-qt/6952" WARN 15:45:16.231 void StatusNotifierItemFactory::connectToSnw() Invalid interface to SNW_SERVICE
Could not open socket.
192.168.0.142 : [Errno 110] Connection timed out
Listening 50999 port...

It look like it's trying to connect to and old server address from a previous install (2.1.0 I think).
I've tried uninstalling everything and removing the /opt/cgru folder but it still persists when reinstalling.

Which config file should I be looking for to get this fixed? Or is it a completely different issue?
User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 768
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: Keeper not starting up

Post by timurhai »

Hi.
On other machines where it works, the output is the same?
That warning exists too?
"sni-qt/6952" WARN 15:45:16.231 void StatusNotifierItemFactory::connectToSnw() Invalid interface to SNW_SERVICE
Timur Hairulin
CGRU 3.2.1, Ubuntu 20.04 LTS, MS Windows 10 (clients only).
mantissa
Posts: 2
Joined: Thu Mar 02, 2017 2:44 pm

Re: Keeper not starting up

Post by mantissa »

No, they're working fine, I think I found the culprit though.

There was a config file located in $HOME/.cgru that had the old server address hardcoded.
Typical, I spent the last two hours trying things and, of course, as soon as I posted my question I found the file. :)
Once I changed that to the new one it seems to work for now.
If I notice any other issues, I'll post here.

Thanks for the quick reply though!
nutellaj
Posts: 9
Joined: Mon Sep 02, 2019 9:27 am

Re: Keeper not starting up

Post by nutellaj »

Hi,

I have the same issue but on Windows 10 machine (i tried cgru 2.3.1 and 3.1.0). I run start.cmd, keeper appears in the tray and then disappears. Where can i find error logs to see what is wrong?

Thanks.
User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 768
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: Keeper not starting up

Post by timurhai »

Hi!

Try to launch Keeper in a terminal in a foreground mode.
This way you can see some error messages.

Open a cmd.exe, go to the cgru root folder and run start.cmd with any argument, for example:

Code: Select all

start.cmd -f
Timur Hairulin
CGRU 3.2.1, Ubuntu 20.04 LTS, MS Windows 10 (clients only).
nutellaj
Posts: 9
Joined: Mon Sep 02, 2019 9:27 am

Re: Keeper not starting up

Post by nutellaj »

I ran the start.cmd from the terminal. It was missing httpsserver.pem. I generated that it and now it works!

Thanks for your help!
User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 768
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: Keeper not starting up

Post by timurhai »

Hm, strange, it should work w/o that file. I'll check it later.
Timur Hairulin
CGRU 3.2.1, Ubuntu 20.04 LTS, MS Windows 10 (clients only).
Post Reply