choose CPU thread number

Feature requests discussion.
Post Reply
tristan.cordeboeuf
Posts: 2
Joined: Thu Oct 22, 2020 12:35 pm

choose CPU thread number

Post by tristan.cordeboeuf »

Hello !
is there a way to have multiple render instance on a same computer but with the possibility to choose different thread on each instance
for exemple :
I wan't to launch a ziva simulation but ziva is optimized for 8 thread, my computer has 28 thread that mean I can launch 3 instance a the same time
but if I use the capacity system that mean it will launch 3 ziva sim but each sim will use the 28 thread.
Is there a plan to do that on the futur update?
User avatar
timurhai
Site Admin
Posts: 831
Joined: Sun Jan 15, 2017 8:40 pm
Location: Russia, Korolev
Contact:

Re: choose CPU thread number

Post by timurhai »

Hello!
Afanasy has no limit for a number of threads that task processes can run on.
And there are no plans to implement it in the near future.
Such an issue is not so rare. We and others face it periodically.
And almost in all cases soft can do this limit in scene (simulation) settings. Sometimes the maximum number of threads can be specified by a command line flag.
Also may be a command wrapper can be created that setup the environment somehow to limit threads, then run a command.
Timur Hairulin
CGRU 3.3.0, Ubuntu 20.04 LTS, MS Windows 10 (clients only).
tristan.cordeboeuf
Posts: 2
Joined: Thu Oct 22, 2020 12:35 pm

Re: choose CPU thread number

Post by tristan.cordeboeuf »

ok thanks for the reply !
Post Reply